субота, 21. јун 2014.

Colorful


Sticajem okolnosti jedan od prvih blogova na koji sam naišla otkrivajući svet heklanja bio je već pominjani Color'n cream blog. Kombinacija jarkih i pastelnih boja me je prosto očarala. Nije bilo jedne jedine stvari sa njenog bloga koju nisam poželela da i sama uradim, a ne samo što sam bila početnik, nego pola od onoga što piše nisam uopšte razumela. Nakon jastučeta započela sam dva bebi ćebeta, koja su me od starta privlačila da ih radim. 
Oba se nalaze na ovom linku. Prvo sam završila Vintage Flower Blanket

Vintage Flower Blanket

U to vreme još nisam bila savladala sastavljanje/spajanje po principu as-you-go, pa sam ga spojila na način kako sastavljam jastučiće, a i bordura se razlikuje.

           
Ubrzo je bilo gotovo i drugo:

 
Pastel Color Bomb Blanket

U nameri da slika ispadne bolje, okačila sam ga na prozor, ali sam zanemarila da je pod prozorom drvo. Ipak, zahvaljujući kombinaciji svetla i zelenog lišća u pozadini, dobila sam zanimljiv efekat.

 Za spajanje as-you-go  iz nekog razloga nije mi bilo dovoljno da pratim uputstvo koje je ovde objavila Attic24, nego sam potražila i našla na netu još dva koja su mi bila od koristi:video tutorial Continuous Join As You Go (part 1)
Dudina bugenvilijaНема коментара:

Постави коментар