петак, 09. мај 2014.

Crochet - početak!

Želela bih da na jednom mestu zabeležim kako sam naučila da heklam, da tu skupim sve svoje rane radove, linkove na sajtove na kojima sam pronalazila inspiraciju i uputstva i zahvalim se svima koji ta uputstva dele, a možda moje iskustvo bude nekome od pomoći. 

Za sve je kriva Krugolina. Prošle godine pročitala sam njen blog i dobila želju da se oprobam u heklanju. Imala sam tek maglovito sećanje na stubiće koje sam sa osrednjim uspehom nekada davno pokušavala da pretvorim prvo u šal, a potom u dečije ćebence. I da mi se to tada veoma dopadalo, ali nisam imala strpljenja da stvarno naučim. A nisam imala ni od koga. 

I tako ... negde početkom novembra 2013. Krugolina mi je otvorila prozor jednog za mene do tada potpuno nepoznatog sveta.

Ideja je bila da naučim kako se pravi šareno ćebe od kockastih komadića. Donela mi je tri šeme i dva-tri sata me strpljivo gledala i ispravljala dok sam ja pokušavala da napravim svoj prvi granny square. Objasnila mi je simbole i uputila me da sve ostalo potražim na netu.

Potom je usledila kupovina raznobojnog pamučnog konca (izbor boja vunice je bio loš i uglavnom je bila predebela za heklanje) i vežbanje na sitnim komadima koji mogu da posluže kao novogodišnje kićenje.
  
Tih dana naletela sam na jastuče u koje sam se zaljubila na prvi pogled! Iako nisam sve razumela, zainatila sam se da ga napravim.


Blog Color'n Cream postao mi je omiljena destinacija i svojevrsna baza odakle sam dalje išla u pretragu. Jenn Poort hvala ti do neba!

1 коментар: